Turvac Si Vakuumska izolacija

Maksimalna izolacija z optimalnim prostorskim izkoristkom.

Popolna rešitev

Turvac Si VIP je visoko zmogljiv vakuumsko izolacijski panel, ki je popolna rešitev povsod, kjer je visoka toplotna učinkovitost, vzdržljivost in minimalna debelina, ključnega pomena.

Anorgansko jedro vakuumskih panelov je v osnovi sestavljeno iz silicijevega dioksida (silike), ovito v metalizirano folijo in vakuumirano. Toplotna prevodnost panelov je 0,0045 W/mK, kar pomeni, da je VIP več kot 8 x učinkovitejši od tradicionalnih izolacijskih materialov. To omogoča bistveno tanjšo debelino izolacije in predstavlja veliko prednost pri načrtovanju aplikacij s prostorskimi omejitvami, kjer je učinkovita toplotna izolacija ključnega pomena.

Vizija in poslanstvo

Vizija

Biti globalni dobavitelj inovativnih, visoko zmogljivih izolacijskih rešitev za ohranjanje energije in narave.

Poslanstvo

Z uporabo vakuumske tehnologije zagotavljamo višjo kakovost življenja, skrbimo za zdravje in čuvamo naravo.

Področje uporabe

Transport s kontrolirano temperaturo (hladna veriga)

Transport s kontrolirano temperaturo (hladna veriga)

Prevoz temperaturno občutljivih snovi in izdelkov iz prehrambene in farmacevtske industrije ter medicine, primerno za nizke in ultra nizke temperature.

 • Visoko-izolativne transportne škatle, hladilne torbe in transportne palete, s kontrolirano temperaturo.
 • Hladilni kontejnerji.
Preberite več
Gradbeništvo

Gradbeništvo

Kot izolacija v gradbeništvu, predvsem v energetsko učinkovitih hišah in pasivnih hišah, za reševanje toplotnih mostov pri gradnji ali obnovi objektov ter pri reševanju prostorskih omejitev.

 • Izolacija fasad,
 • izolacija roletnih omaric in žaluzij,
 • izolacija balkonov, teras in medetažnih konstrukcij
 • izolacija streh in stropov.
Preberite več
Hladilna oprema

Hladilna oprema

Za izolacijo vrat v hladilnikih in zamrzovalnikih, ki se uporablja v industriji bele tehnike, kamping opremi, laboratorijski in profesionalni opremi,…, prispeva k večji energetski učinkovitosti in povečanju notranjega volumna.

Preberite več
VIP pa je uporaben tudi pri drugih rešitvah po meri, kjer sta pomembna tako optimalen prostorski izkoristek kot tudi visoko učinkovita izolacija.

Posebnost

Posebnost

Metalizirana folija Turvac Si VIP se ne sme poškodovati, zato se panelov ne reže, vrta, pritrjuje z žeblji ali obravnava s katerim koli podobnim mehanskim postopkom, temveč se prosto polaga oziroma lepi.

Kljub dejstvu, da imajo poškodovani paneli še vedno zavidljivo nizko toplotno prevodnost (0,022 W/mK), jih moramo za najboljši učinek, pred poškodbami primerno zaščititi. Polagamo jih na gladke površine, kadar pa le teh ni mogoče zagotoviti, predlagamo panele z dodatno plastjo zaščite, na primer XPS ali PIR plošče (Deck-VQ).

Paneli morajo biti shranjeni v suhih pogojih in zaščiteni pred mehanskimi poškodbami ter direktno sončno svetlobo. Turvac R&D ekipa vam bo zagotovila načrt namestitve in vam priporočila najbolj optimalne dimenzije VIP-a, na podlagi točnega načrta postavitve, ki ga zagotovi stranka.

Posebni mejniki in zgodovina

podjetja Turvac

Poslovna pot podjetja Turvac je zaznamovana z nenehnim razvojem, usmerjenostjo h kakovosti ter strastjo do preseganja meja vakuumske izolacije. S partnerstvom s podjetjem Turvac pridobite zanesljivega poslovnega partnerja in enega izmed najboljših proizvajalcev Vakuumskih izolacijskih panelov.

Zgodba se je začela s proizvodnjo in razvojem vakuumskih izolacijskih panelov kot enega od programov podjetja Turna, ki se je odzvalo na potrebe trga po visokozmogljivih izolacijskih rešitvah. Leta 2008 so bili lansirani prvi paneli z jedrom na osnovi steklenih vlaken za hladilnike, leta 2010 pa so bili narejeni prvi paneli z jedrom iz silicijevega dioksida v prahu (silike), primerni za hladilno in gradbeno industrijo. Leta 2014 je Turna postala eden od desetih ponosnih ustanovnih članov VIPA International, ki promovira kakovost in ozavešča o potencialu Vakuumske izolacije ter pridobila Nacionalni certifikat za gradbeništvo leta 2015.

Turvac je postalo samostojno podjetje leta 2016 in se iz prostorov Turne selilo v ločeno, novo grajeno stavbo.

Leta 2016 je belgijsko podjetje Recticel, specializirano za izolacijsko industrijo, postalo del lastniške strukture Turvaca, leta 2019 pa je postalo večinski lastnik. S sklenitvijo joint-venture sporazuma, je Turvac širil svoj vpliv na trge visokozmogljivih izolacij za gradbeništvo in hladilno industrijo.

Obdobje pandemije Covid-19 je podjetju Turvac prineslo nove priložnosti. Turvac Si VIP se je izkazal kot odlična rešitev za potrebe v hladni verigi, v obliki visokozmogljivega izolacijskega izdelka Turvac Si VIP Box – transportne škatle z izjemno učinkovitostjo, ki zagotavljajo, da temperaturno občutljivi izdelki ohranijo stalno temperaturo skozi celoten postopek distribucije hladne verige. Hkrati pa je Turvac Si VIP postal popolna rešitev za izolacijo transportnih palet za temperaturno občutljiv tovor, saj zagotavlja izjemno izolacijsko učinkovitost z minimalno debelino.

Leta 2024 smo razširili prostore iz površine 1.850 m² na 9.850 m². Ta razširitev je vključevala povečanje proizvodnih kapacitet, razširitev in posodobitev skladišča ter ustanovitev Kompetenčnega centra za vakuumsko izolacijo, opremljenega s sofisticirano laboratorijsko opremo in visoko usposobljenimi strokovnjaki za raziskave in razvoj, ki spodbujajo inovacije in odličnost.

Z uvedbo dodatne avtomatizirane proizvodne linije smo naše kapacitete učinkovito podvojili, kar nam omogoča proizvodnjo 1,6 milijona VIP-ov letno in izpolnitev rastočih zahtev naših dinamičnih industrij. Ta strateška razširitev nam omogoča še izboljšati produktivnost, nadgrajevati inovacije ter nadaljnjo odličnost na področju tehnologije vakuumske izolacije.

Mejniki

Časovnica našega podjetja

Turna d.o.o. Turvac postane eden izmed programov Turne in lansira prve panele z jedrom na osnovi steklenih vlaken za hladilnike.
2008
Turvac VIP Si Narejeni prvi paneli z jedrom iz silicijevega dioksida (silike), primerni za hladilno in gradbeno industrijo.
2010
VIPA International Turna, s programom Turvac, je postala eden od desetih ponosnih ustanovnih članov VIPA International.
2014
Nacionalni certifikat za gradbeništvo
2015
Turvac Turvac je postalo samostojno podjetje leta 2016 in se iz prostorov Turne selilo v ločeno, novo grajeno stavbo.
2016
Recticel Group Leta 2016 je belgijsko podjetje Recticel, specializirano za izolacijsko industrijo, postalo del lastniške strukture Turvaca.
2016
Transport s kontrolirano temperaturo Turvac Si VIP Box je bil zasnovan za transport cepiv proti Covid-19. V času pandemije je bilo proizvedenih več kot 700.000 škatel, tedenske proizvodne kapacitete so dosegale med 16.000 - 19.000 škatel.
2020-2022
Širitev prostorov Razširili smo prostore s 1.850 m² na 9.850 m², vključujoč širitev proizvodnih kapacitet in pridobitev druge avtomatizirane linije, z namenom podvojitve proizvodnih kapacitet, nadgradnjo skladišča ter ustanovitev Kompetenčnega centra za vakuumsko izolacijo.
2024
Inovacije in odličnost Kompetenčni center je opremljen s sofisticirano laboratorijsko opremo in visoko usposobljenimi strokovnjaki za raziskave in razvoj, ki spodbujajo inovacije in odličnost.
Prihodnost

Vrednote podjetja

Vrednote so naše vodilo pri oblikovanju kulture podjetja in usmerjanju k uresničevanju naše vizije.

 

 • ŽIVIMO KAKOVOST Kakovost je naš način razmišljanja, dela in bivanja.
 • ČUTIMO ODGOVORNOST Vsak posameznik s svojim delovanjem prispeva za uspeh nas in naših partnerjev.
 • SKRBIMO ZA ZAPOSLENE Spodbujamo razvoj potencialov vseh sodelavcev.
 • DELUJEMO DRUŽBENO ODGOVORNO Z ekološkim delovanjem vračamo naravi; s spoštovanjem drugačnosti prispevamo k razvoju družbe.
 • USTVARJAMO PRIHODNOST S kreativnostjo in inovativnostjo širimo meje sedanjosti v rešitve prihodnosti.
 • 1,6 mioletno proizvedenih VIP-ov
 • 30+držav, kamor Turvac dostavlja
 • 65+zadovoljnih poslovnih partnerjev
 • 700.000+proizvedenih VIP Škatel v obdobju Covid-19
 • 9.850 m²območje objekta

Globalna prisotnost

Turvac posluje na globalni ravni.

Turvac, inovativne izolacije, d.o.o.
Address Primorska cesta 6b, SI-3325 Šoštanj
Phone +386 (0)3 898 56 00
Fax +386 (0)3 898 56 29
E-mail info@turvac.eu
Map
Osebna izkaznica

Osebna izkaznica

Ime podjetja:
Turvac, inovativne izolacije, d.o.o.

Sedež:
Primorska cesta 6b, SI-3325 Šoštanj

Matična številka:
7020333000

ID za DDV:
SI26824060

Št. bančnega računa:
IBAN SI56 3400 0101 6404 388; SWIFT KSPKSI22XXX

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje glede naših izdelkov? Niste prepričani kakšen vakuumski izolacijski panel bi najbolje ustrezal vašim potrebam?

Podjetje se zavzema za ustvarjalno okolje in prijazne delovne pogoje, da bi zagotovilo stalni napredek podjetja skupaj z zaposlenimi, s ciljem skupnih ciljev in vizije.

 • Pošljite povpraševanje

  Vabimo vas, da nam pošljete povpraševanje s čim več podatkov, da vam lahko pripravimo najboljšo ponudbo, prilagojeno vašim potrebam. Naši strokovnjaki vas bodo kontaktirali v najkrajšem možnem času.Jana Ojsteršek

Jana Ojsteršek

Skrbnica ključnih strank

David Krajnc

David Krajnc

Skrbnik ključnih strank

Kje smo?

Najdete nas na naslovu Primorska cesta 6b, 3325 Šoštanj.

Karierna priložnost

Karierna priložnost

v podjetju Turvac

V našem podjetju iščemo sodelavce, ki so pripravljeni na izzive, si želijo pridobivati nova znanja in si skupaj z ekipo upajo prestavljati meje.

Če si želite delati v hitro rastočem mladem podjetju, ki ga vodi ekipa z vizijo, izkušnjami in občutkom za ljudi, ter kjer srčnost in predanost delu povezujejo sodelavce v timu, z veseljem pričakujemo vašo prijavo na naslovu moja.prihodnost@turvac.eu.

V primeru, da vam bomo lahko ponudili primeren izziv, vas bomo kontaktirali v najkrajšem možnem času.

Pošlji sporočilo na moja.prihodnost@turvac.eu

Član mednarodnega strokovnega združenja VIPA

od leta 1989

Logo VIPA

Združenje za vakuumsko izolacijske panele (VIPA International) je globalno trgovinsko združenje, ki zastopa interese proizvajalcev vakuumskih izolacijskih panelov (VIP).

Preberite več na VIPA-international.org